3 Ιουλίου 2010

συγχρονη λογοτεχνία- το τριανταφυλλακι ('The Tea rose)


ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙ
ΝΤΟΝΕΛΙ ΤΖΕΝΙΦΕΡ

Περιγραφή
Ανατολικό Λονδίνο 1888. Ένα μέρος όπου ληστές, μπράβοι, πόρνες και συνηθισμένοι νατολικό Λονδίνο 1888. Ένα μέρος όπου ληστές, μπράβοι, πόρνες και συνηθισμένοι άνθρωποι ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, κι όπου τις νύχτες τριγυρίζει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

Εκεί, δίπλα στα νερά του Τάμεση, μια έξυπνη και θαρραλέα κοπέλα τολμάει να κάνει όνειρα για μια ζωή μακριά από τις ετοιμόρροπες αποβάθρες, τα βρομερά σοκάκια και τη θλίψη της φτωχογειτονιάς.

Η Φιόνα Φίνεγκαν αγωνάνθρωποι ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, κι όπου τις νύχτες τριγυρίζει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Εκεί, δίπλα στα νερά του Τάμεση, μια έξυπνη και θαρραλέα κοπέλα τολμάει να κάνει όνειρα για μια ζωή μακριά από τις ετοιμόρροπες αποβάθρες, τα βρομερά σοκάκια και τη θλίψη της φτωχογειτονιάς. Η Φιόνα Φίνεγκαν αγωνίζεται μαζί με τον αγαπημένο της για ένα καλύτερο αύριο. Η σκληρή ζωή όμως θα τους χωρίσει. Εκείνη θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, εκείνος θα μείνει πίσω στο Λονδίνο. Κυνηγημένοι από τα φαντάσματα του παρελθόντος, θρηνώντας αγαπημένους νεκρούς, θα προκόψουν κι οι δυο, και μέσ' από μια θανάσιμη αναμέτρηση με το παρελθόν, θ' ανοίξουν δρόμο για το μέλλον. "Το Τριανταφυλλάκι" θα ακολουθήσουν δύο ακόμη βιβλία, με τα οποία θα ολοκληρωθεί αυτή η τριλογία της Τζένιφερ Ντόνελι.

Στην αρχή ήταν λιγάκι βαρετό αλλά μετά είχε μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία! Ο χαρακτήρας της Φιόνας είναι πολύ δυνατός αλλά και η εξιστόρηση της εποχής ήταν πολύ αναλυτική και η περιγραφή διεισδυτική!!Είναι ένα βιβλίο που σε συναρπάζει...η κεντρική ηρωίδα του η Φιόνα καταφέρνει να αναγεννηθεί μετά από το θάνατο των γονιών της και την ολοκληρωτική καταστροφή της οικογένειά της! Μόνη και κυνηγημένη κατορθώνει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να διαπρέψει στο χώρο του εμπορίου! Μια ζωή γεμάτη εμπειρίες,πόνο, δυστυχία, χρήμα, διαψεύσεις, όνειρα και τη βαθιά νοσταλγία του νεανικού της έρωτα! Στο τέλος θα συναντήσει ξανά το Τζο της και θα προσπαθήσουν να ζήσουν όσα δεν πρόλαβαν στην τρυφερή εφηβεία τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου