11 Οκτωβρίου 2010

Μαθημα απο το σπιτι, φροντιστηριο οnline

Το ψηφιακό σχολείο παρουσίασε ο Πρωθυπουργός από τη Λήμνο- 1.300 σχολεία σε 57 δήμους αποκτούν ευρυζωνική σύνδεση

ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ | Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τα Αρχαία Ελληνικά, η Βιολογία και η Φυσική είναι τα πρώτα μαθήματα στα οποία οι μαθητές της Γ΄ τάξης λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα εφέτος να παρακολουθούν online φροντιστήρια. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή επίσημη παρουσίαση του νέου προγράμματος του ψηφιακού σχολείου από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου από το 1ο Επαγγελματικό- Γενικό Λύκειο Μούδρου στη Λήμνο. Το ψηφιακό σχολείο προβλέπει βιντεοσκοπημένες διδασκαλίες μαθημάτων, διαδραστικούς πίνακες και πρόσβαση σε όλα τα βιβλία που διδάσκονται σήμερα μέσω Διαδικτύου (e-books).

Τοποθετήθηκαν διαδραστικοί πίνακες σε 1.250 σχολεία για τη Β΄ γυμνασίου. Αναμένεται να τοποθετηθούν επίσης σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου, στη Στ΄ δημοτικού, σε 1.190

γυμνάσια (60% του συνόλου) και σε 5.200 δημοτικά σχολεία (85% του συνόλου). Φορητοί υπολογιστές θα βρουν εφέτος στις τάξεις τους οι μαθητές των 800 πιλοτικών ολοήμερων δημοτικών και όλων των γυμνασίων. Σε 400 σχολεία απομακρυσμένων περιοχών τοποθετήθηκε ένας υπολογιστής. Παράλληλα, 1.300 σχολεία σε 57 δήμους αποκτούν ευρυζωνική σύνδεση μέσω μητροπολιτικών αστικών δικτύων οπτικών ινών. Ετσι με την ψηφιοποίηση των σχολικών βιβλίων κάθε μαθητής θα έχει τη δυνατότητα από το σπίτι του να εξασκείται στα μαθήματά του με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο.

Σε εξέλιξη είναι επίσης η διαδικασία επιμόρφωσης 103.000 εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες, ενώ δημιουργείται ειδική e-πλατφόρμα για την εξ αποστάσεως επιμόρφωση δασκάλων και καθηγητών. Με το ίδιο πρόγραμμα αναπτύσσεται ιστοσελίδα σε κάθε σχολείο.

Προσομοίωση πανελλαδικών για να φεύγει το άγχος
Ο κ. Γ. Παπανδρέου μίλησε στα παιδιά του Λυκείου Μούδρου για το επόμενο βήμα και στις εξετάσεις
Η προσομοίωση των πανελλαδικών εξετάσεων μέσω υπολογιστή θα είναι το επόμενο βήμα στη νέα εποχή του ψηφιακού σχολείου. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου της περιοχής Μούδρου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφιακού σχολείου (φωτογραφικό στιγμιότυπο). Οπως είπε ο Πρωθυπουργός, οι μαθητές θα μπορούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να «δίνουν πανελλαδικές» μέσω του υπολογιστή τους, ώστε να εξοικειώνονται με τη διαδικασία και να αντιμετωπίζουν τις εξετάσεις χωρίς άγχος. Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε χθες για μεγάλο χρονι κό διάστημα με τους μαθητές, απάντησε στις ερωτήσεις τους και διατύπωσε και ο ίδιος ερωτήματα. Ιδιαίτερα μάλιστα ενδιέφερε τον Πρωθυπουργό εάν οι μαθητές ξέρουν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους, αν περιηγούνται στο Διαδίκτυο και αν γνωρίζουν τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους που κρύβει.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο ηλεκτρονικό βιβλίο. Οπως είπε, για να διορθωθούν τα λάθη στα βιβλία χρειάζεται να ξανατυπωθούν εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ στα ηλεκτρονικά βιβλία οι διορθώσεις και οι αλλαγές γίνονται χωρίς να κοστίζουν χρόνο και χρήμα.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=359511&dt=09/10/2010#ixzz123WBpZl2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου